france-nature

cretanview

e-afieromata

bebeautiful

e-farses

extremefunusa

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

ΘΕΜΑ: Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής των μελισσοκόμων στις δράσεις «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» για το έτος 2023.

ΘΕΜΑ: Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής των μελισσοκόμων στις δράσεις «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» για το έτος 2023.
Από το Κέντρο Μελισσοκομίας Ηπείρου και Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής στις δράσεις του μελισσοκομικού προγράμματος έτους 2023 «εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων»(αγορά κυψελών και κινητών βάσεων) και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας».
Δράση: «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων»
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης άνω των είκοσι (20) κυψελών, εφόσον έχουν δηλώσει τις κατεχόμενες κυψέλες τους και προσκομίσουν δικαιολογητικά αγοράς κυψελών και κινητών βάσεων με ημερομηνία από 1/1/2023 έως 30/6/2023.
Ενισχύεται η αγορά νέων κυψελών σε ποσοστό έως 10% του αριθμού των κατεχομένων κυψελών και νέων κινητών βάσεων σε ποσοστό έως 20% των κατεχομένων κυψελών .
Δράση: «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας»
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι «επαγγελματίες αγρότες» σύμφωνα με τη βεβαίωση εγγραφής του ΜΑΑΕ, με ελάχιστη ακαθάριστη αξία της συνολικής τους οικογενειακής γεωργικής παραγωγής να είναι 5.000 ευρώ και ενεργό ΚΑΔ που αφορά τη μελισσοκομία, εφόσον είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον εκατόν δέκα (110) παραγωγικών μελισσοσμηνών, έχουν δηλώσει τις κατεχόμενες κυψέλες τους, μετακινούν τουλάχιστον 40% των καταγεγραμμένων κυψελών σε απόσταση άνω των πενήντα (50) χιλιομέτρων.
Τα σχετικά παραστατικά που δηλώνουν την μετακίνηση των μελισσοσμηνών, θα πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης από 1/1/2023 μέχρι και 30/6/2023.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για την ψηφιακή υποβολή της αίτησης συμμετοχής στο Κέντρο Μελισσοκομίας αποστέλλοντας τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και παραστατικά υλοποίησης των δράσεων το αργότερο έως 30/06/2023.
Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση και σε ειδική ψηφιακή εφαρμογή, η οποία παρέχεται μέσω GOV.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου